. Ma Márk napja van.
10 gép és 100 ember dolgozik a hó eltakarításán Szegeden
2019-01-24 13:35:51
10 gép és 100 ember dolgozik a hó eltakarításán Szegeden

10 gép és 100 ember dolgozik a hó eltakarításán Szegeden

A cég igazgatója Makrai László elmondta, mikor megkezdődött a havazás, folyamatosan 5 nagygép és 5 kisgép dolgozott az utak síkosság-mentesítésén. Az elmúlt 48 órában a teherautók közel 1000 kilométert tettek meg, a kisgépek pedig 100 üzemórát teljesítettek – tette hozzá.

A hóeltakarítási munkálatokat most is 5 nagygép és 5 kisgép végzi. Számos helyen kézi erővel is dolgoznak, jelenleg 102 fő, akik elsősorban a járdák, a kerékpárutak takarításán tevékenykednek. Makrai László arra is felhívta a figyelmet, hogy az ingatlanok előtti járdaszakaszok takarítása a helyi rendelet alapján a tulajdonosok feladata.

Az igazgató kiemelte, a növények védelme érdekében a járdák, a kerékpárutak és a díszburkolatok síkosság-mentesítését kálcium-kloriddal végzik, amely nem károsítja a fákat, bokrokat. A közutak síkosság-mentesítésére útszóró só és homok keverékét használja a társaság.

Az elmúlt napokban a társaság az utak, járdák, kerékpárutak síkosság-mentesítésére közel 200 tonna anyagot – sót, homokot, kalcium-kloridot – használt fel – tette hozzá Makrai László, aki kiemelte azt is, hogy a továbbiakban a hazai és nemzetközi meteorológiai előrejelzések, valamint a műholdképek alapján szervezik meg a ügyeleti rendszerüket annak érdekében, hogy azonnal reagálni tudjanak az időjárás változásaira.

 

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szór...
Bővebben >>