. Ma Konrád, Tivadar napja van.
60 éves a vízitelep, ebből az alkalomból jubileumi emlékkönyv készül
2019-03-17 18:52:06
60 éves a vízitelep, ebből az alkalomból jubileumi emlékkönyv készül

60 éves a vízitelep, ebből az alkalomból jubileumi emlékkönyv készül

60 éve, 1959 júniusában adták át a szegedi vízitelepet a kajak-kenu és az evezős sportágak szerelmeseinek. Az NKM Szeged Vízisport Egyesület a jubileum alkalmából nagyszabású ünnepséget szervez június 29-én az elmúlt hatvan évre történő megemlékezés jegyében. A eseményen az egyesület vendégül látja a klub élő legendáit, a szegedi vízisport ikonjait, valamint bemutatja a vízitelep történetét.

 „A szőke Tisza 1959 óta megszámlálhatatlan élményt, emléket, sikert, fájdalmat, örömöt vagy bánatot sodort magával. Akik azonban közelebbi ismeretségbe kerültek a kajak-kenu vagy az evezős sportág titkaival, a tavasszal éledő folyó illatával, a varsákkal és a „tiszavirágzással”, az edzések izzadságszagú örömével, a siker boldogító érzésével, az életre szóló barátságokkal, a valahová tartozás biztonságos érzésével, azok nem felejthetik el azt, amit számukra a vízitelep adott. Az NKM Szeged VE szeretne méltóképpen megemlékezni az elmúlt évtizedekről, ezért a klub március 16-án elindítja a „Vízitelep 60 – gyűjtsük össze együtt az emlékeket” kampányát” – emelte ki Petrovics Kálmán, az NKM Szeged Vízisport Egyesület klubigazgatója.

A klub várja mindazok segítségét, akik őriznek otthon egy-egy archív fotót vagy tárgyi emléket a szegedi vízitelepről, és azokat szívesen megosztanák a nagyközönséggel. Ebben segíthetnek a régi dobozokból előkotort fekete-fehér fényképek, oklevelek és emlékkönyvek.

A sportrajongók és a vízitelep barátai a kiállításra felajánlott fényképeiket a szegedivizitelep60@gmail.com e-mail címre küldhetik el április 15-ig, de a fotókat, illetve az egyéb tárgyi emlékeket személyesen is bevihetik a vízitelepre (Szeged, Felső Tisza-part 4.).

Az emlékgyűjtésben résztvevőket a klub meghívja a 60. évfordulóra rendezett ünnepségre, valamint a beküldők között június 29-én értékes nyereményeket is kisorsolnak majd. Gazdára talál egy darab 2 fő részére az A-szektorba szóló páros bérlet az augusztusi NKM olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságra, illetve három darab egyesületi melegítő is.

További híreink
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Sport Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Sport Bővebben
A Momentum szerint Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozícióra
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnöki pozícióra, ugyanis hazudott a családjával kapcsolatban.
2024-03-22 12:57:58, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnö...
Bővebben >>