. Ma Gedeon napja van.
A héten mínusz 10 fok körüli hidegre is készülni kell
2015-01-26 08:22:20
 A héten mínusz 10 fok körüli hidegre is készülni kell

A héten mínusz 10 fok körüli hidegre is készülni kell

Az országos, középtávú előrejelzés szerint hétfő reggelre a Dunántúlon is sokat veszít erejéből a szél, majd napközben tovább mérséklődik, már csak élénk széllökések lehetnek. Helyenként valószínű hószállingózás, gyenge havazás. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 5 és plusz 1 fok között várható, a hóval borított, kevésbé felhős területeken lesz a hidegebb. A legmagasabb hőmérséklet 0 és plusz 4 fok között alakul.


Kedden napközben átmenetileg mindenütt beborul az ég, némi napsütésre délelőtt keleten, délután nyugaton lehet számítani. Összességében sok helyen várható csapadék. Az ország középső területein és északon főként hó, másutt inkább havas eső, eső valószínű. A leghidegebb órákban többnyire mínusz 6 és mínusz 1 fok között, a havas, kevésbé felhős helyeken azonban mínusz 10 fok körül alakul a hőmérséklet. Napközben mínusz 1 és plusz 5 fok közötti értékekre lehet számítani.


Szerdán elszórtan lehet kisebb zápor, hózápor. A minimumhőmérséklet többnyire mínusz 7 és mínusz 1 fok között valószínű. A nappali maximumok várhatóan 0 és plusz 5 fok között alakulnak.


Csütörtökön délelőtt lehet még némi napsütés, egyébként erősen felhős vagy borult lesz az ég. Délutántól egyre többfelé várható csapadék: északon főként hó, másutt inkább havas eső, eső valószínű. Többfelé megerősödik a szél is. A legalacsonyabb hőmérséklet többnyire mínusz 8 és mínusz 2 fok között, a havas, kevésbé felhős helyeken azonban mínusz 10 fok körül alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és plusz 5 fok között valószínű.


Pénteken is sokfelé várható eső, havas eső, ónos eső, északon, északkeleten havazás. Többfelé megerősödik, az Alföldön viharossá is fokozódhat a szél. A leghidegebb órákban mínusz 4 és plusz 1 fok között, nappal nyugaton és északon 0 és plusz 1, délkeleten plusz 6-7 fok körül alakul a hőmérséklet.


Szombaton többnyire felhős lesz az ég, helyenként zápor, hózápor is kialakulhat. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 8 és plusz 1, a legmagasabb hőmérséklet 0 és plusz 8 fok között alakul.


Vasárnap néhol fordulhat elő zápor, hózápor. A minimumhőmérséklet mínusz 8 és 0, a maximumhőmérséklet mínusz 1 és plusz 4 fok között alakulhat - olvasható az előrejelzésben.


forrás: mti.hu

További híreink
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Fókuszban Bővebben
Novák Katalin utódját máris hazugságon kapták
Az államelnök apja csak egy szimpla náci szimpatizáns, szélsőjobboldali és antiszemita vidéki ügyvéd volt, nem a kommunista terror ártatlan áldozata – fogalmazott a Hvg36...
2024-03-02 16:17:20, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
250 ezer szavazót veszíthetett eddig a Fidesz a kegyelmi botrány miatt – derült ki a 21 Kutatóközpont friss, r...
Bővebben >>