. Ma József napja van.
Angliából érkezett a szegedi csupaszpofájú tamarin párja
2018-12-10 22:35:43
Angliából érkezett a szegedi csupaszpofájú tamarin párja

Angliából érkezett a szegedi csupaszpofájú tamarin párja

2012 óta örömteli és szomorú események váltották egymást, megszületett egy első két kölyök, de sajnos az idős hím meg elpusztult. Ahhoz, hogy az értékes vérvonalat képviselő, és kölykeit a nehézségek ellenére is gondosan és sikerrel felnevelő nőstény ne maradjon egyedül, a program egy új hímet biztosított. Spike az angliai Colchester állatkertjéből érkezett, pontosabban repült Szegedre, és a napokban, a kötelező karantén lejárta után, össze is ismerkedett jövendőbelijével.

Az Amazonas őserdeiben pár ezer egyed él már csak a kritikusan veszélyeztetett fajból, amelyet leginkább az élőhelyének elvesztése fenyeget, illetve az, hogy az emberi tevékenységek okozta változásokhoz jobban alkalmazkodó aranykezű tamarinokkal sem bírják a versengést. A csupaszpofájú tamarin a karmosmajmok tartásában nagy múlttal rendelkező Vadaspark egyik legnagyobb kuriózuma. A világ állatkertjeiben mindössze 177 egyede él az állatkertek nemzetközi adatbázisa alapján, Magyarországon is csak Szegeden látható. Ahhoz, hogy a faj egyedei ide kerüljenek, a brazil természetvédelmi hatóság engedélyét is meg kellett szerezni.

További híreink
Dobrev Klára szerint nem Magyar Péter kell Magyarországnak
Varga Judit lemondott igazságügyi miniszter volt férje még a Demokratikus Koalíció vezetését is megrengette, miután többtízezres tömeget tudott összehívni március 15-én B...
2024-03-17 11:52:01, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Tarlós a honvédelmi miniszter feleségét szeretné főpolgármesternek
A volt főpolgármester szerint Vitézy Dávid semmihez sem ért a közlekedésen kívül, Szentkirályi Alexandra – akit valamikor ő talált ki – viszont ismeri az önkormányzati m...
2024-03-17 11:51:59, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Míg Orbánnak alig van pénze, az apja uradalma egyre csak hízik
Az Orbán család már hosszú évek óta építgeti, szépítgeti a hatvanpusztai luxusmajorságot, József nádor egykori birtokát.
2024-03-17 11:51:57, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Megoldás Mozgalom (MEMO) “Mintatelepülés” címmel indított pályázatot azoknak a leendő polgármestereknek, aki...
Bővebben >>