. Ma Béla napja van.
Átadták a megújult Tabán iskolát
2019-04-27 00:35:09
Átadták a megújult Tabán iskolát

Átadták a megújult Tabán iskolát

Péntek délután a hagyományos Tabán Est keretében adták át a felújított intézményt. Az iskola igazgatója, Flachné Vidéki Katalin elmondta a több mint 500 tanulónak és az 50 pedagógusnak nehéz volt a felújítás fél éve, de mindenképpen megérte, hisz gyönyörű lett az intzémény.

Botka László polgármester hangsúlyozta, az önkormányzat számára kiemelkedően fontos, hogy jó körülményeket biztosítson az oktató-nevelő munkához. Ezért is fordít közel 3 milliárd forintot 6 intézmény korszerűsítésére. A Tabán iskola felújítása több mint 400 millió forintba került, amelyből 117 milli forint volt a saját erő, és több mint 300 millió forint az uniós támogatás.

A beruházás keretében elkészült az épület homlokzatának és tetejének a hőszigetelése, megújult a fűtési és az elektromos rendszer, kicserélték az összes külső nyílászárót, valamint akadálymentesítették az épületet. 54 napelem is került az épületre, ezzel is javítva az energiafelhasználás hatékonyságát.

Az iskolafelújítási program folytatódik, a tervek szerint augusztusban elkezdődik a Petőfi Sándor Általános Iskola Bálint Sándor telephelyének, valamint a Vörösmarty Általános Iskolának a korszerűsítése.

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Baloldali, szociáldemokrata, zöld választ adna a DK, az MSZP és a Párbeszéd a jelenlegi belpolitikai krízisre....
Bővebben >>