. Ma Emma napja van.
Bárki bármit is állít, a szegediek legnagyobb része elégedett a várossal
2018-12-23 14:45:59
Bárki bármit is állít, a szegediek legnagyobb része elégedett a várossal

Bárki bármit is állít, a szegediek legnagyobb része elégedett a várossal

A kutatás azt mutatja, Lázár János, B. Nagy László, Bartók Csaba és a helyi Fidesz többi képviselője hiába erőlködik a negatív kampánnyal, a szegediek inkább saját tapasztalataiknak hisznek.

A közvélemény-kutatás novemberben készült. A megkérdezettek 70 százaléka szerint Szegeden jó irányba halad. Még a jobboldali szavazók többségének (53 %) is ez a véleménye.

A fiatalok még pozitívabban látják a várost, 85 százalékuk szerint jó irányba mennek a dolgok. Nem nagyon lehet találni az országban olyan települést, ahol a fiatalok ilyen óriási arányban ítélik meg pozitívan lakóhelyük jövőjét.

Az elmúlt években Szegedre érkezett a legtöbb uniós támogatás a vidéki városok közül. Az emberek pedig szemmel láthatóan hálásak azért, hogy több mint 300 milliárd forintnyi fejlesztés valósult meg a városban. A beruházások tovább erősítették Szeged vezető szerepét a régióban. Nem meglepő tehát, hogy a megkérdezettek több mint kétharmada (68%) pozitívan értékeli az önkormányzat négyéves munkáját is.

A közvélemény-kutatásból az is kiderül, hogy Szegedhez képest az ország állapotával kapcsolatban igen borúlátóak a szegediek. A megkérdezettek több mint fele (55%) úgy látja, rossz irányba halad hazánk szekere. Beszédes, hogy a diplomások esetében tízből hatan inkább rossznak ítélik meg Magyarország helyzetét, és a bizonytalan szavazók is hasonlóan pesszimisták: 62 százalékuk gondolja úgy, hogy irányváltásra lenne szükség.

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Baloldali, szociáldemokrata, zöld választ adna a DK, az MSZP és a Párbeszéd a jelenlegi belpolitikai krízisre....
Bővebben >>