. Ma Auguszta napja van.
Bírálod a rendszert? Repülsz!
2014-04-14 08:08:42
Bírálod a rendszert? Repülsz!

Bírálod a rendszert? Repülsz!

"...amíg a VIII. kerületi kapitányságon még WC-papírra sincs pénz, addig a Terrorelhárítási Központ (TEK) tagjai Q7-es Audikkal furikáznak, fizetésük pedig háromszorosa a mezei zsarukénak." Ez az a mondat, amiért Bajusz Ferenc rendőr őrnagynak, a VIII. kerületi körzeti megbízottak főnökének, alosztályvezetőnek páros lábbal vonták meg szolgálati jogviszonyát.


Ma Magyarországon a Terrorelhárítási Központot - és ilyen alapon az állami szervek bármelyikét - jogosan és megalapozottan bírálni, azaz a széllel szembe pisilni, mezei beosztottaknak kockázatos vállalás. A legszebb ebben a történetben az, hogy Bajusz Ferenc saját, külön bejáratú Facebook oldalán mert kifakadni a fennálló rendszer méltatlan és áldatlan állapotaival kapcsolatban. Magánemberként, de a hivatását becsülettel gyakorló rend őreként, Bajusz Ferencnek ráadásul bocsánatot kellett kérnie a TEK főigazgatójától. Gyanítom, hogy nem könnyű lelkiismerettel, de megtette: ennek dacára mára Bajusz Ferenc repült állásából.


Hangsúlyozom: nem azért, mert munkáját kifogásolható módon végezte. Ellenkezőleg: a rendőr őrnagy feladatát felettesei legnagyobb megelégedésére látta el, és lehet, hogy szóra sem érdemes, de több veszélyes bűnözőt is elfogott a VIII. kerületben szolgálatteljesítés közben. Nem meglepetés, de legalább felháborító, hogy az ellene indult rendőrségi eljárás, úgy értem, méltatlansági vizsgálat során ez a kutyát sem érdekelte.


A szakmaiságot, a becsületes munkavégzést simán felülírta az, hogy Bajusz kényelmetlen elem, aki a parancsok szolgai teljesítése helyett, vagy mellett kritikát mond egy méltányosnak alig nevezhető rendszerről. Arról a közbiztonságunkért felelős rendszerről, amelynek visszásságait egyebek mellett a Q7-es Audik és a WC-papír hiánya közötti vérlázító különbség állítja reflektorfénybe.

Tartok tőle, hogy a "névtelen" Bajusz Ferenc teljesen fölöslegesen keresi igazát a belügyminiszter úrnál. Attól félek, hogy Bajusz Ferenc teljesen fölöslegesen tereli jogi útra az ügyet, majd hosszú évek múltán megszületik az ítélet, az őrnagyot elmarasztalják, és marad minden a régiben.


A rendszerkritikus rendőr példája nem csupán azt igazolja, hogy Orbán Viktor miniszterelnök magánhadseregével ujjat húzni reménytelen, értelmetlen,  illetve várható és bekövetkező retorzióktól sem mentes cselekedet, hanem hogy ha nem is éri el a magyar választópolgár ingerküszöbét a tény, a szabad véleménynyilvánítás folyamatos földbe tiprása Magyarországon igenis a napi bevett gyakorlat részévé vált.


És nem azért, mert ez az első eset, hogy valakit azért menesztettek állásából, mert többet mondott a kelleténél, mert saját véleménye volt valamiről. Hanem azért, mert a magánéletünkben, Facebook-oldalainkon turkáló kormány semmilyen módon nem tűri a kritikát. Akkor sem, és főleg akkor nem, ha igazunk van. Mert konszolidálódó diktatúrákra hasonlító rendszerekben akkor is bocsánatot kell kérni, ha igazunk van.


Aztán mehetünk, amerre látunk.


forrás:hacsaknem.blog.hu


További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
Bővebben >>