. Ma Gedeon napja van.
Botka László: Szeged ereje, hogy élhető, összetartó, szolidáris közösség
2018-12-02 18:21:04
Botka László: Szeged ereje, hogy élhető, összetartó, szolidáris közösség

Botka László: Szeged ereje, hogy élhető, összetartó, szolidáris közösség

Több mint évtizedes hagyomány Szegeden, hogy advent első vasárnapján a szegediek közösen gyújtják meg a Dóm téren elhelyezett óriási adventi koszorú gyertyáit. Az ünnepi esemény a sándorfalvi Pallavicini Általános Iskola kórusának énekével kezdődött. Azt követően felesége és legkisebb gyermek kíséretében Botka László polgármester lépett a mikrofonhoz.

Újra itt van a karácsonyi várakozás, az advent időszaka. Szeged évről évre szebb! Gyönyörű fényárban úszik város, a tereket belakták a karácsonyi vásárok, idén pedig új látványosságok, a Dóm téren korcsolyapálya, a Széchenyi téren pedig óriáskerék várj a látogatókat – kezdte ünnepi köszöntőjét Botka László. A karácsony a legszentebb, legszemélyesebb családi ünnep, mégis nagyon fontos és szép hagyomány, hogy advent minden vasárnapján közösen, együtt gyújtjuk meg a gyertyát. Ezzel is kifejezzük, hogy legfontosabb értékeinkben mindannyian egyek vagyunk, mert mindenkinek fontos a remény, a szeretet, a karácsony üzenete. – folytatta a polgármester.

Botka László arra is kitért, hogy a karácsony időszakában számtalan szervezet, magánszemély vesz részt, valamint szervez karitatív akciókat. Az önkormányzat ebben az évben 2100 ajándékcsomagot juttat el a rászorulóknak a következő napokban.

„Szeged egy élhető, összetartó, szolidáris közösség. Ez adja a város erejét! Védjük meg ennek, ehhez adjon erőt advent és karácsony szelleme!” – zárta ünnepi beszédét Botka László.

A Pallavicini Általános Iskola kórusának újabb éneke után Kis-Rigó László megyéspüspök osztotta meg adventi gondolatait az összegyűlt szegediekkel. Az advent a keresztény közösség ünnepe, azonban rendezvényivel, szimbólumaival mindenkinek az életében jelen van – kezdte ünnepi beszédét Kis-Rigó László. „Kívánom, hogy advent időszakában mindenki gondolkozzon el saját életén, tekintse át, mi is, ami igazán fontos számára, mi a valódi érték ez életben. Amennyiben ezt sikerül megtalálni, akkor rádöbbenünk, hogy minden nehézség és küzdelem ellenére lehet boldogan élni” – mondta a püspök.

Az is hagyomány, hogy a gyertyagyújtás előtt az közgyűlés szocialista frakciójának tagjai bejglit és teát osztanak a rendezvényre érkezőknek. Idén a Szolidaritása Alap támogatásával sikerült ezt megvalósítani. Az érkezőknek többek között Szabó Sándor országgyűlési képviselő, Mészáros Tamás, Sebestyén József, Szentgyörgyi Pál, Ménesi Imre, Szénási Róbert, Kozma József és Szécsényi Rózsa nyújtotta át a süteményt. A több mint 700 szelet bejgli és több száz pohár tea szinte pillanatok alatt elfogyott.

  

További gyertyagyújtások:

December 9.:

Szabó Sándor, Szeged országgyűlési képviselője

Cserháti Sándor igazgató lelkész, Szegedi Evangélikus Egyházközség

December 16.:

Prof. Dr. Rovó László rektor, Szegedi Tudományegyetem

Juhász András lelkész, Csongrádi Református Egyházmegye

December 23.:

Prof. Dr. Pintér Sándor Szeged város díszpolgára,

Joób István lelkész, HIT Gyülekezete

Forrás: szeged.hu

Utoljára frissítve: 2018-12-02 20:04:22

További híreink
A dezertőr, mint politikai playboy – kommentálta Magyar Péter felbukkanását a PHSZ
Magyar Péter bejelentése csalódás. Remény helyett további reménytelenséget, válaszok helyett további kérdéseket vett fel - állítja az immár politikai párttá szerveződött ...
2024-03-26 18:23:19, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Dobrev Klára szerint nem Magyar Péter kell Magyarországnak
Varga Judit lemondott igazságügyi miniszter volt férje még a Demokratikus Koalíció vezetését is megrengette, miután többtízezres tömeget tudott összehívni március 15-én B...
2024-03-17 11:52:01, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Tarlós a honvédelmi miniszter feleségét szeretné főpolgármesternek
A volt főpolgármester szerint Vitézy Dávid semmihez sem ért a közlekedésen kívül, Szentkirályi Alexandra – akit valamikor ő talált ki – viszont ismeri az önkormányzati m...
2024-03-17 11:51:59, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Március 31-ig kell érvényesíteni a felsőoktatási diákigazolványokat; ahhoz, hogy az érintettek kedvezményesen ...
Bővebben >>