. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Egyre többen választják a kerékpárt a tömegközlekedés helyett
2019-02-14 19:09:52
Egyre többen választják a kerékpárt a tömegközlekedés helyett

Egyre többen választják a kerékpárt a tömegközlekedés helyett

Az 1990-es évek óta végeznek 3 évente utasszámlálást Szegeden. 2012 és 2015 között 35.000-rel csökkent a tömegközlekedést használók száma; 2015 és 2018 között viszont már csak 12.000-rel. A 2018-as mérés során 154 ezer 700 utast számoltak összesen a szegedi járatokon, az SZKT-t és a DAKK jegybevételei pedig tavaly emelkedésnek indultak.

Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester elmondta, több fejlesztést is végrehajtottak a tömegközlekedésben. Szegeden elsőként érhető el wi-fi a járműveken, valamint már bankkártyával is megválthatók a menetjegyek a buszon, villamoson. Minden bizonnyal ezeknek is köszönhető, hogy lassult az utasok lemorzsolódása.

Az utasszám csökkenés lassul és az is jó hír, hogy sokan a kerékpáros közlekedést választják a buszok, trolik, villamosok helyett. Hiszen ha az autós forgalom növekedne tovább, az komoly dugókat okozhatna. A helyi tömegközlekedés finanszírozása viszont komoly terheket ró az önkormányzatra.

Az alpolgármester kiemelte, az önkormányzat legnagyobb problémája, hogy az állam kivonul a közösségi közlekedés finanszírozásából, tehát egyre többet kell a városnak hozzátenni a diákbérletek finanszírozásához, illetve a nyugdíjasok utazási költségeinek fedezéséhez.

Nagy Sándor elmondta azt is, hogy járatritkításokra, módosításokra nem lesz szükség, mint az előző utasszámlálás után. Inkább kisebb korrekciókra lehet számítani egyes útvonalakon, de ezek is csak a nyári menetrend indulásakor léphetnek majd életbe.

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csap...
Bővebben >>