. Ma Auguszta napja van.
Életre kelnek Móra Ferenc titkos szerelmes leveleinek lapjai
2014-12-11 09:31:09
Életre kelnek Móra Ferenc titkos szerelmes leveleinek lapjai

Életre kelnek Móra Ferenc titkos szerelmes leveleinek lapjai

Móra Ferenc 1932-ben ismerkedett meg a nála 22 évvel fiatalabb Kalmár Ilonával Balatonfüreden. A találkozásból egy titkos, forró szerelem született, mely egészen a haláláig elkísérte mind az írót, mind az asszonyt. Kettejük levelezését Kalmár Ilona a halála után a szegedi múzeumra hagyta: Móra nehezen kiolvasható írását saját kezűleg kis füzetekbe másolta. Ezek a gyönyörű levelek kelnek most életre a Kultúrpalota Móra-napján szombaton este 19 órakor, ahol az érdeklődők egy különleges kamara-előadáson pillanthatnak bele a nem mindennapi szerelem rejtelmeibe.

 

A nap azonban más kincseket is tartogat: a Kövér Béla Bábszínház előadásában láthatják a „Móra mesebirodalma” című bábjátékot kicsik és nagyon délután 16.30-kor, majd 18 órától Vészits Andrea dramaturg, Móra Ferenc dédunokája mesél dédapja életéről, különleges egyéniségéről és szerelmeiről.

 

A Móra-nap délutánján tárlatvezetésekkel és játékkal várják az érdeklődőket a múzeumban, emellett egész nap kedvezményes árú belépőkkel látogatható a Móra Ferenc Múzeum főépületének összes kiállítása: a felnőtt jegy 1000, a gyermek 500, a családi pedig 2000 Ft-ba kerül majd.

 

További híreink
Visszatér a pornókirály, Kovi újra forgat
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években sok felkérést kapott, ezért visszatér a pornóiparba.
2024-03-09 13:31:54, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lévai Anikó háttérhatalmáról is beszélt Magyar Péter
Hetek óta téma a sajtóban, hogy kivel és pontosan miről tárgyalt Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Karmelitában, erről most konkrétabban fogalmazva kijelentette, hog...
2024-02-28 13:22:44, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lecsalózták a DK alelnökét, Varju Lászlót
Erőszakos csalónak nevezte Varju László DK-s országgyűlési képviselőt a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez pénteken eljuttatott videónyilatkozatában, emlékeztetve...
2024-02-26 12:34:43, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Magyar Péter bejelentése csalódás. Remény helyett további reménytelenséget, válaszok helyett további kérdéseke...
Bővebben >>