. Ma Auguszta napja van.
Figyelem! Tűzgyújtási tilalom van Csongrád megyében
2019-03-28 00:46:41
Figyelem! Tűzgyújtási tilalom van Csongrád megyében

Figyelem! Tűzgyújtási tilalom van Csongrád megyében

Az Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal honlapján megjelent közlemény szerint március 26-tól ismét érvénybe lépnek a tűzgyújtási tilalom idején betartandó korlátozások Erre azért van szükség, mert a nagyon kevés csapadék miatt kiszáradt a talaj és a növényzet, emiatt pedig nő a tűzveszély.

Legutóbb március 15-ig volt tűzgyújtási tilalom, azt feloldották, de ismét szükségessé vált a bevezetése, mivel a héten újra több helyre kellett kivonulni a tűzoltóknak tűzesetek miatt.

A tűzgyújtási tilalom idején tilos tüzet gyújtani a külterületi ingatlanokon fekvő erdőkben és fásításokban, valamint azok 200 méteres körzetében, ideértve az érintett területeken található tűzrakó helyeket, a vasút és közút menti fásításokat, valamint a parlag- és gazégetést is.

Az aktuális tűzgyújtási tilalomról többek közt a www.erdotuz.hu honlapon elhelyezett térkép segítségével is tájékozódhatnak az érdeklődők.

A Nébih felhívja a lakosság figyelmét, hogy legyenek fokozottan körültekintőek, Magyarországon ugyanis az erdőtüzek 99 százalékát emberi mulasztás okozza.

További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
Bővebben >>