. Ma Márk napja van.
Hamarosan megújul a Cső utcai óvoda is
2019-10-05 20:47:18
Hamarosan megújul a Cső utcai óvoda is

Hamarosan megújul a Cső utcai óvoda is

A Botka László polgármester elmondta, ez a hetedik óvoda, amely az elmúlt évek alatt teljesen megújul. A nyolcadikra, a kiskundorozsmai Jerney óvoda felújítására, most írják ki a közbeszerzési pályázatot, így ott is hamarosan elindulhat a munka.

Az 1979-ben átadott épület már megérett a felújításra. A munkálatok során a környezetvédelem és az energiahatékonyság kiemelt szempont, ezért kicserélik a nyílászárókat, a homlokzatot hőszigeteléssel látják el. A lapos tetőt teljesen felújítják, valamint megújulnak a vizesblokkok és a burkolat a közös terekben, a folyosókon és a gazdasági épületrészben. A helyiségeket kifestik, az elektromos hálózatot és az elavult hőközpontot felújítják, korszerű fűtési rendszert építenek ki új radiátorokkal. Az óvodában akadálymentesített bejárat és mosdó is lesz majd. A beruházás 470 millió forintból valósul meg, ennek 50 százaléka uniós támogatás, a másik ötven százalékát pedig az önkormányzat saját forrásból biztosítja.

Botka László külön köszönetet mondott az intézmény közösségének és a szülőknek, mivel amíg zajlanak a munkálatok türelmet és megértést igényel tőlük, hisz nem a megszokott mederben zajlik a munka az óvodában. „Azonban néhány hónap után sokkal szebb, korszerűbb és biztonságosabb környezetbe költöznek vissza a gyerekek” – tette hozzá a polgármester.

Az óvoda vezetője, Vörös Lászlóné elmondta, már nagyon várták a felújítást, hisz mára már elavult a negyven éves épület. Jelenleg 182 gyermek jár az intézménybe, amely így majdnem teljes kapacitással működik. A munkálatok ideje alatt a gyerekek két másik óvodába járnak majd, a nagy gyermeklétszám miatt nem volt megoldható, hogy egy intézménybe költözzenek át a kicsik. Az egyik a Sólyom utcában lévő Rókás óvoda, ahová négy csoport költözött át, a másik pedig a Temesvári körúti tagóvoda, ahol szintén négy csoportot helyeztek el. Most még mindenki szokja az új helyet, a gyerekek egy kicsit meg voltak lepődve, de végül is kirándulásként, kalandként élik meg ezt az időszakot – tette hozzá Vörösné.

Az óvodafejlesztési program első ütemében már korábban elkészült a Tabán utcai, az Építő utcai, a Garam utcai és a Tünde téri óvoda. A program a Kemes utcai és a Klebelsberg-telepi óvoda felújításával folytatódott. A hat óvoda korszerűsítésére több mint 1,5 milliárd forintot fordított az önkormányzat, amelyből 1,125 milliárd volt az uniós támogatás és 410 millió forint a saját forrás. Az óvodafejlesztési program, a Jerney, a Gedói és a Tarjáni óvoda felújításával folytatódik.

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevéve...
Bővebben >>