. Ma Auguszta napja van.
Hogyan készítsünk párnát a kerti bútorunkra házilag?
2021-01-15 21:52:19
Hogyan készítsünk párnát a kerti bútorunkra házilag?

Hogyan készítsünk párnát a kerti bútorunkra házilag?

Milyen a jó kerti párna?

 

Egy kerti párna akkor jó, ha minden értelemben ellátja a funkcióját, azaz tökéletesen illeszkedik a bútorra és nem mellesleg kényelmes is. Ezért úgy tehetünk a legtöbbet, hogy alaposan lemérjük azt a készítés előtt, hogy pont jó legyen a méret. A maximális kényelemért pedig rögzítsük a párnát a bútorra. Ez történhet kis fülekkel, megkötővel de akár csúszásgátlóval is, így tökéletesen ránk van bízva, hogy mi mellett döntünk.

 

Mivel kerti bútorról lévén szó, kiemelten fontos, hogy a rá kerülő párna huzata vízálló legyen és a nap se szívhassa ki a színét. Ne csak egy nyáron át tartson, mert az nem kifizetődő. Mindenképp kültéri bútorhoz való textíliákat használjunk, mert azok ellenállnak az időjárás viszontagságainak.

 

A legjobb megoldás az, ha a huzat levehető és mosógépben mosható, mivel ebben az esetben könnyen tudjuk tisztítani. A csere szempontjából fontos, hogy ne hagyja el folyamatosan a gombokat, így lehetőleg cipzárt tegyünk bele. 

 

A kerti párna töltete is lényeges, mert ha nem jól szellőzik, akkor könnyen bepenészedik a beszivárgó nedvességtől. Ugyanilyen fontos, hogy mikor készen van a párna, ellenőrizzük, hogy megfelelő-e benne a töltet mennyisége, azaz ne legyen túl kemény, de túlságosan puha sem. A legideálisabb a szivacs, mint töltet, hiszen változó sűrűségű, így az élettartama is ennek függvényében változik. 

 

Stílus és színek

 

A párna stílusának illeszkednie kell a bútor stílusához, így már jó előre válasszuk ki, hogy mivel is szeretnénk dolgozni. Más szín megy a rattanhoz és más a raklapbútorokhoz. A lényeg, hogy bizonyos anyagok és színek összeállítása igazán emlékezetes elegyet képez, így mindenképp ajánlott az odafigyelés a választás során. Például a rattan hagyományos színéhez tökéletes a világosabb szürke és a bézs, amik bár könnyen koszolódnak, de nagyon mutatósak is. Mivel kültéren vannak, így ki vannak téve a koszolódásnak, de megéri a fáradságot. 

 

A színek harmóniájára a kerti bútorok esetében is törekedni kell, ami nem azt jelenti, hogy mindennek egységes színűnek kell lennie, de jó, ha hasonlóak. 

 

Maga a készítés sem bonyolult, hiszen ha megvan az anyag, akkor ki kell szabni a megfelelő méretet. Arra figyelni kell, hogy cipzár esetén plusz 2 centivel kell számolni, töltet esetén 5-10 centit kell ráhagyni. Színnel kifelé kell fordítani, majd megtűzni és összevarrni egy varrógéppel, majd a helyére varrni a cipzárt. Ezután ki kell fordítani és betölteni a töltetet, majd ha behúztuk a cipzárat, mehet is a kertbe a helyére. 

További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren n...
Bővebben >>