. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Jól szerepel Jászapáti Petra a rövidpályás gyorskorcsolya Eb-n
2019-01-11 21:06:13
Jól szerepel Jászapáti Petra a rövidpályás gyorskorcsolya Eb-n

Jól szerepel Jászapáti Petra a rövidpályás gyorskorcsolya Eb-n

A középső távon a nőknél ezúttal Jászapáti és Bácskai is könnyebben vette az első akadályt, mint délelőtt 500 méteren. Előbbi futamában korán az élre állt, mert lassúnak vélte az addigi tempót, éllovas pozícióját pedig már nem is engedte át. Utóbbi a szám olimpiai bajnoka, a hazai közönség előtt szereplő Suzanne Schulting mögött korcsolyázott, és hiába támadta őt hátulról szlovák riválisa, Bácskai nagyszerűen védte pozícióját, végig belső íven maradt, ezzel a hajrára teljesen kifárasztotta Petra Rusnakovát. A mindössze 16 éves Somogyi Barbara ezúttal is futamutolsóként búcsúzott.

A két negyeddöntős magyar versenyző egyaránt úgy nyilatkozott, hogy ez már sokkal jobb futam volt részükről, mint a két délelőtti. A harmadik magyar úgy vélte, lassan fel kell vennie a felnőttek tempóját, de tapasztalatszerzésre jó volt ez a kontinensviadal.

"Az most már elvárás magammal szemben, hogy a selejtezőt sikerrel vegyem mindhárom távon" - jelentette ki Jászapáti. "A délelőtti és délutáni program között aludtam, jégfürdőztem, ez segített a lábaimon, most már könnyebben korcsolyáztam. Egyelőre nyugodt vagyok, talán túl nyugodt is" - mondta az MTI-nek a 20 éves szegedi versenyző, aki alig egy hónapja aratott sporttörténelmi sikert azzal, hogy a magyar nők közül elsőként nyert vk-viadalt.

Szombaton 14.30-tól az 500 és az 1500 méter küzdelmeit, valamint a váltók elődöntőit bonyolítják le, míg vasárnap 12.25-től az 1000 méterrel, a stafétákkal és az egyéni szuperdöntővel zárul az Eb.

További híreink
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Sport Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Sport Bővebben
A Momentum szerint Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozícióra
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnöki pozícióra, ugyanis hazudott a családjával kapcsolatban.
2024-03-22 12:57:58, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Romos és penészes cserelakás, amelyet felajánlott a MÁV az egyik bérlőnek, akinek a szerződését a mini-Dubaj m...
Bővebben >>