. Ma Gedeon napja van.
Kishajókikötőt alakítanak ki a Tiszán Szegednél
2019-07-21 22:21:24
Kishajókikötőt alakítanak ki a Tiszán Szegednél

Kishajókikötőt alakítanak ki a Tiszán Szegednél

Szentgyörgyi Pál alpolgármester a beruházásról tartott szegedi sajtótájékoztatón elmondta, az önkormányzat jelentős forrásokat fordít turizmusfejlesztésre. Már zajlik a szintén a Tisza partján álló Móra Ferenc Múzeum központi épülete és a vár rekonstrukciója, valamint a Belvárosi mozi felújítása. Hozzátette: emellett előkészítik a Stefánia és a Móra park zöldfelületeinek megújítását is.

A Partfürdőn folyó munkálatok hosszú távú célja, hogy az egyedülálló adottságokkal rendelkező terület a Tisza-túrák végállomása legyen - mondta az alpolgármester.

Már elkészült egy 250 méteres parti sétány, két-két gyermekjátszótér, strandfoci, illetve röplabdapálya, 300 méteres partszakaszon pedig horgászpályát alakítottak ki. Az önkormányzat saját forrásaiból bővíti a terület villamosenergia-ellátását is. Augusztusban a Partfürdőn a kajak-kenu világbajnokság idején szurkolói kempinget alakítanak ki, emellett folyik több üdülő felújítása  - közölte az alpolgármester.

Jávorszky Iván, a Partfürdőt üzemeltető Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, a kishajókikötőt a szegedi Mahart Tisza Yacht Kft. építi. Az úszóművet 15 méteres bejáró kapcsolja össze a parttal. Központi, több mint 300 négyzetméteres mólója elsődlegesen vízi pihenőhelyként szolgál majd. Ehhez az egységhez 96 méteres kikötőmóló kapcsolódik, melynél 48 hajó helyezhető el. A kikötőnél - amely igény esetén 72 férőhelyesre bővíthető - vízi üzemanyagtöltő állomást is kialakítanak.

Az úszómű jövő tavasszal kerül végleges helyére, a Belvedere palotával szembe, a Tisza újszegedi oldalára - közölte a szakember.

További híreink
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Fókuszban Bővebben
Novák Katalin utódját máris hazugságon kapták
Az államelnök apja csak egy szimpla náci szimpatizáns, szélsőjobboldali és antiszemita vidéki ügyvéd volt, nem a kommunista terror ártatlan áldozata – fogalmazott a Hvg36...
2024-03-02 16:17:20, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Varga Judit lemondott igazságügyi miniszter volt férje még a Demokratikus Koalíció vezetését is megrengette, m...
Bővebben >>