. Ma Auguszta napja van.
Levendulanapok a Szegedi Tudományegyetem füvészkertjében
2019-06-27 07:56:20
Levendulanapok a Szegedi Tudományegyetem füvészkertjében

Levendulanapok a Szegedi Tudományegyetem füvészkertjében

Németh Anikó, az egyetemi füvészkert igazgatója közölte, az arborétum gyógynövény- és fűszerkertjében tízféle levendulát csodálhatnak meg a látogatók a fehér virágútól a rózsaszínig, a pannonhalmitól a tihanyi változatig. Kifejezetten arra törekszenek, hogy mindig új, a vendégek számára is jól megkülönböztethető fajokat szerezzenek be.

A füvészkert és az egyetem kulturális irodája által immár hatodik alkalommal megszervezett fesztivál résztvevői a növényárudákból haza is vihetnek levendulatöveket, valamint más egzotikus és évelő növényeket. Termesztők és kézművesek portékáiból is válogathatnak az érdeklődők: lesz többek között levendulás szappan, szörp, illatos párnák, ajándéktárgyak, természetes alapanyagú kozmetikumok és élelmiszerek.

A kétnapos rendezvény minden korosztály számára kínál vonzó programot. Az előadásokon szó lesz a levendula, a gyógy- és fűszernövények jótékony hatásairól, az érdeklődők megismerhetik a szappankészítés és a méhészkedés rejtelmeit.

A hétvégén fellépnek többek között a Szegedi Nemzeti Színház művészei, Petruska András, Benedekfi István és Zoltán, a Terebes zenekar, a JaMese zenekar, a Sun City Singers Jazz Quartet, Ónodi András Máté, Szondi Péter és Kovács András, a Szegedi Fagott Négyes, a Suhancok táncegyüttes és a Cuháré Táncműhely. A gyerekeket pedig a Grimm-busz színház és a Haramia együttes zenés meséi szórakoztatják. A füvészkert főépületében kapott helyet Fekete Zsolt festőművész kiállítása, melyet egy hónapon át láthatnak a vendégek.

Ezen a hétvégén a látogatók ingyenes elektromos buszjárattal juthatnak el a füvészkertbe a Belvárosi híd újszegedi hídfőjétől.

További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren n...
Bővebben >>