. Ma Auguszta napja van.
Még ebben az évben megújul a Stefánia
2019-01-16 13:07:04
Még ebben az évben megújul a Stefánia

Még ebben az évben megújul a Stefánia

Az önkormányzat 160 millió forintot fordított saját forrásból a Burger és a Politzer házak felújítására. Az utóbbi épület már teljes pompájában tündököl, a Burger házat még állványzat veszi körül, de a tervek szerint másfél héten belül ott is kész lesznek a kivitelezők.

Ezekkel a munkákkal kezdődött meg a Stefánia rekonstrukciója, a terület további rekonstrukciója uniós forrásokból történik majd.

Nagy Sándor, városfejlesztési alpolgármester elmondta a közbeszerzési eljárások lassítják le a beruházásokat, mivel két alkalommal megy át központi ellenőrzésre a dokumentáció. Általában 2-3 hónapig tart magának a kiírásnak, majd utána a döntésnek a hatósági ellenőrzése.

Előreláthatóan így 2019. közepén, az első félév végén tud majd az önkormányzat leszerződni a nyertes kivitelezővel. A beruházás során teljesen új arculatot kap majd Szeged belvárosának ezen része.

Nagy Sándor elmondta, a leglátványosabb fejlesztés a múzeum előtti szökőkút teljes rekonstrukciója lesz. Emellett a Stefánia északi végén, a szakközépiskola előtt díszteret alakítanak ki, valamint megújul a Roosevelt téri játszótér, a terület pedig díszburkolatot kap.

Emellett megújul a vendéglátóhely is a Belvárosi híd alatt, valamint új nyilvános illemhelyet is kialakítanak a Vár utcában. A Stefánia rekonstrukciója a tervek szerint együtt zajlik majd a Móra Ferenc Múzeum átépítésével.

Utoljára frissítve: 2019-01-16 13:08:44

További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Hetek óta téma a sajtóban, hogy kivel és pontosan miről tárgyalt Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Karmel...
Bővebben >>