. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Megnyitották a versenyt, szerdán reggel rajt
2019-08-21 10:14:47
Megnyitották a versenyt, szerdán reggel rajt

Megnyitották a versenyt, szerdán reggel rajt

A ceremóniát a Maty-éri pályán tartották, a sportolók a fő lelátóról hallgathatták meg a beszédeket, nézhették meg a műsort, miközben a háttérben a lemenő nap fénye megvilágította a vizet.

Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár köszöntőjében felidézte az első, 1998-as szegedi vb-t.

„Talán sokan emlékeznek arra, milyen izgalommal készült az ország, a város és a magyar szövetség két évtizede arra, hogy az egyik legsikeresebb sportágunk világbajnokságát méltó körülmények között, a lehető legjobban sikerüljön megszervezni. Az a verseny alighanem végképp meggyőzte a sportág képviselőit, vezetőit: Szegeden minden feltétel garantált egy igazán sikeres csúcsesemény lebonyolításához” - fogalmazott.

„Ennek jegyében tér vissza időről időre a világbajnokság ide, hogy most a legrangosabbnak számító, olimpiai kvalifikációs verseny házigazdái legyünk. Magyarországon több mindent említhetünk, ami nem változik, ami világszínvonalú volt és marad: ezek közül természetesen a honi szurkolók sport iránti feltétlen szeretete a legfontosabb” - folytatta az államtitkár.

Szabó Tünde szerint szintén állandónak mondható a magyar szervezők elkötelezettsége, hogy mindig, mindenben a lehető legmagasabb színvonalat kívánják nyújtani.

„És ebben a kormányzat is partnerük, hiszen úgy gondoljuk: a sikeresen megrendezett eseményekből számtalan területen profitálhat Magyarország, a rendező város és a magyar sport” - hangsúlyozta.

A megújult Maty-éri pályáról azt mondta, az volt a cél, hogy a kajak-kenu sportág képviselőinek olyan helyszínt adjanak, amely méltó az elmúlt évek eredményességéhez és a jelen, majd a jövő generációját is teljes körűen ki tudja szolgálni.

„Hiszen a kajak-kenu sportág nemzetközi elismertsége, a világ sportjában betöltött egyre fontosabb szerepe és a lenyűgözően gazdag hazai hagyományai egyaránt méltóvá teszik arra, hogy egy új dimenzióba emeljük a legfontosabb magyarországi bázisát. Az óriási teljesítmények, a nagyszerű példaképek fiatalok ezreit győzhetik meg arról: nincs csodálatosabb annál, mint amikor az ember mindent megtesz annak érdekében, hogy céljait elérhesse” - zárta szavait Szabó Tünde.

Botka László, Szeged polgármestere kijelentette: nagy megtiszteltetés számukra, hogy idén is vendégül láthatják a vb-t.

„Immár negyedik alkalommal válik Szeged a kajak-kenu sport központjává a világon. Idén rekordot is döntöttünk. Az eddigi legnagyobb számban érkeztek versenyzők, akik a világ több mint 100 országát képviselik” - mondta.

Ahogy fogalmazott, Szeged barátja a vizeknek és a vizes sportoknak, a város élete összeforrt a Tiszával és a csónakokkal.

„Itt talán mindenki tud bánni az evezőkkel is. A tehetség apáról fiúra száll. Így nevelt Szeged kiemelkedő sportolókat a vízi sportok területén. Természetes tehát, hogy a kajak-kenu sport ennyire népszerű itt. Szegedi gyermekek százai választják ezt a sportágat. Így vagyunk mi a Vizek Városa, a Bajnokok Városa, a kajak-kenu sportnak pedig magyarországi fővárosa” - mondta.

A polgármester szimbolikusan átnyújtotta a város kulcsát José Perurena Lópeznek, a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség (ICF) spanyol elnökének.

„Megnyit minden ajtót barátaink számára, így a város az önöké. Kívánok mindenkinek jó versenyzést, és remélem, hogy otthon érzik magukat Szegeden!” - zárta szavait Botka László.

Az ICF vezetője úgy fogalmazott: nagy örömmel tölti el őket, hogy visszatérhettek Magyarországra és ismét itt lehetnek Szegeden a 2019-es esztendő legfontosabb gyorsasági versenyén.

„A következő néhány napban nemcsak egy kajak-kenu világbajnokságot láthatunk, de szemtanúi lehetünk annak is, ahogyan sportolóink igyekeznek kivívni helyüket a világ legrangosabb versenyére, a 2020-as tokiói olimpiai és paralimpiai játékokra. Szeged tökéletes helyszíne ennek a fontos eseménynek. Sokan a gyorsasági szakág bölcsőjének tartják ezt a csodálatos pályát, és semmi kétségem afelől, hogy a magyar szurkolók ezúttal is megmutatják, hogy miért van ez így” - mondta.

Emlékeztetett, legutóbbi látogatásuk óta a Magyar Kajak-Kenu Szövetség és Szeged városa nem kevés időt és pénzt fektetett abba, hogy az eddig is világszínvonalú versenyhelyszínt tovább fejlessze.

A szegedi vb szerdán 9 órakor, a paraversenyek előfutamaival rajtolt.

További híreink
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Sport Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Sport Bővebben
A Momentum szerint Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozícióra
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnöki pozícióra, ugyanis hazudott a családjával kapcsolatban.
2024-03-22 12:57:58, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munká...
Bővebben >>