. Ma Auguszta napja van.
Móra mesebirodalma épül a szegedi múzeumban
2014-02-26 07:06:09
Móra mesebirodalma épül a szegedi múzeumban

Móra mesebirodalma épül a szegedi múzeumban

A legendás Móra Ferenc gondolatait, történeteit megidéző „mesebirodalom” épül a szegedi Móra Ferenc Múzeumban. A tárlat legfőbb célja, hogy a látogató belecsöppenve Móra mesevilágába elvarázsolódjon vagy éppen egy kicsit játsszon. 

A készülő tárlat nem a hagyományos, vitrinben-falon megjelenítő formában, hanem újszerűen, interaktív módon, többféle korosztály igényeit kiszolgálva mutatja be Móra meséit, verseit, életbölcsességeit. 
 
A kiállítás gondolati keretét Móra Ferenc apasága és nagyapasága adja. Móra rajongott Panka lányáért, valamint unokájáért, a kis „Vademberért”. A hozzájuk kötődő történetek láncára fűzik fel a múzeum szakemberei a tárlat egészét. 
 
Különleges installációként kerül majd az egyedi megközelítésű Móra-tárlatba „papírország mesefája” - a fa ágán olvashatják a látogatók Kiss Lajos néprajzkutató e gondolatát is: „Mórában a fák lelke élt. A jóságnak olyan atmoszférája áradt belőle, hogy az ember maga is jobbnak érzi magát a társaságában.” 
 
Móra Ferenc személye erőteljesen kötődik Szegedhez, de írásait minden magyar iskolás gyerek ismeri. A kiállítás rendezői szerint egy olyan kiállítás, amely Móra meséit dolgozza fel, az ország minden területéről értő közönségre talál majd. 
További híreink
Közös EP- és fővárosi listát állít az MSZP, DK és Párbeszéd
Baloldali, szociáldemokrata, zöld választ adna a DK, az MSZP és a Párbeszéd a jelenlegi belpolitikai krízisre. Közös európai parlamenti- és fővárosi listát állít a három ...
2024-03-28 21:01:27, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A dezertőr, mint politikai playboy – kommentálta Magyar Péter felbukkanását a PHSZ
Magyar Péter bejelentése csalódás. Remény helyett további reménytelenséget, válaszok helyett további kérdéseket vett fel - állítja az immár politikai párttá szerveződött ...
2024-03-26 18:23:19, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Dobrev Klára szerint nem Magyar Péter kell Magyarországnak
Varga Judit lemondott igazságügyi miniszter volt férje még a Demokratikus Koalíció vezetését is megrengette, miután többtízezres tömeget tudott összehívni március 15-én B...
2024-03-17 11:52:01, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Varga Judit lemondott igazságügyi miniszter volt férje még a Demokratikus Koalíció vezetését is megrengette, m...
Bővebben >>