. Ma Márk napja van.
Nyilvános illemhelyet telepítenek az Aradi vértanúk terére
2018-12-14 20:39:52
Nyilvános illemhelyet telepítenek az Aradi vértanúk terére

Nyilvános illemhelyet telepítenek az Aradi vértanúk terére

Régi lakossági igényt elégít majd ki az Aradi vértanúk terére tervezett non-stop rendszerű nyilvános illemhely telepítése. Ez várhatóan a jelenlegi „hamburgerező” környezetében üzemel majd. Mivel a közeljövőben a tér teljes rekonstrukcióját tervezik, ez a megoldás ideiglenes lesz, az illemhely végleges kijelölése a tér átalakításának koncepciójától függ. Az automata köztéri illemhely engedélyeztetése megtörtént, így rövidesen megkezdik a nyilvános WC telepítését az Aradi vértanúk terén.

A bizottság jóváhagyta a közösségi közlekedésben hagyományosan ilyenkor életbe léptetett ünnepi menetrendet is. Ennek értelmében december 24-én, 25-én és 31-én a DAKK és az SZKT járatai más menetrend szerint járnak, mint egyéb ünnepnapokon és hétköznapokon. Lesznek például különjáratok az éjféli miséhez, illetve a szilveszter éjszakájához kötődően. A részletes menetrendről mindkét közlekedési társaság a saját honlapján és a megállókban elhelyezett táblákon tájékoztatja az utasokat.

A kertvárosi körzetekben felhasználható úgynevezett „kiskerti útkeretet” most megtoldják 10 millió forinttal, ugyanis az út- és járdarekonstrukcióra szánt összegből átcsoportosítják ezt a pénzt. Az ok, hogy nagyon sok külterületi út ment tönkre, miközben a városban zajló útrekonstrukciós munkálatok miatt sok mart aszfalt áll rendelkezésre. Ez az építőanyag a külvárosi rekonstrukciós munkálatokhoz kiválóan megfelel, ezért az önkormányzat megbízást ad a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft-nek, hogy a rendelkezésére biztosított összegből ezeket a javítási munkálatokat végezze el.

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei le...
Bővebben >>