. Ma Emma napja van.
Óriási lehetőség előtt áll a MOL-Pick Szeged
2019-04-24 00:36:06
Óriási lehetőség előtt áll a MOL-Pick Szeged

Óriási lehetőség előtt áll a MOL-Pick Szeged

A magyar bajnok Szeged csütörtökön játszik a macedón Vardar Szkopje vendégeként, mert riválisa az ortodox húsvét miatt nem akart hétvégén meccset rendezni.

A 2017-ben BL-győztes Vardar orosz tulajdonosa, Szergej Szamszonyenko pénteken jelentette be, hogy hét sikeres év után idén nyártól anyagi okok miatt nem támogatja a klubot. A keret egyik legtapasztaltabb tagja, Timur Gyibirov elárulta: a játékosok megegyeztek, hogy valamennyi kötelezettségüket teljesítik a klubbal szemben, teljes odaadással fejezik be a szezont, és közben reménykednek, hogy a vezetőség is teljesíti a játékosokkal szemben fennálló kötelezettségeit. Utóbbi megjegyzésével arra utalt a kiváló balszélső, hogy a Vardar kézilabdázói hónapok óta nem kaptak fizetést.

"Mindez gyors és váratlan volt, enyhén szólva meglepett minket. Tudjuk, hogy a profi sport jelentős befektetéseket igényel. De mit tehetünk? Az élet megy tovább" - nyilatkozta.

Hozzáfűzte, a kellemetlen hír után nehéz dolguk van, de senki nem adta fel, mindenki szeretne ismét a BL négyes döntőjébe jutni, ami eddig kétszer, tavaly és tavalyelőtt sikerült.

A magyar válogatott beálló, Bánhidi Bence elmondta, ők is hallották, hogy a Vardar tulajdonosa a szezon végén elhagyja a csapatot, de nem szabad azt hinniük, hogy emiatt ellenfelük feltett kézzel megy majd a pályára.

A szegediek húsvétkor is végig edzettek, és vasárnap egy kisebb csapatépítő programjuk is volt: a kapus Marin Sego vezérletével malacsütésen vettek részt.

"Tisztában vagyunk vele, hogy ezen a két meccsen mi múlik. Nem túlzás, ha azt mondom, évek óta azon dolgozunk Szegeden, hogy a négy közé jussunk a BL-ben. Erre most minden lehetőségünk megvan. Remek a hangulat az öltözőben, mindenki tudja, mi a feladatunk" - nyilatkozta.

Bánhidi szerint a Veszprém ellen megnyert Magyar Kupa-döntőben 40-45 percig mutatott védekezéssel és támadójátékkal, illetve nagyszerű kapusteljesítménnyel már az idegenbeli első meccsen lehet esélyük a sikerre.

A Szeged és a Vardar Szkopje eddig nyolc tétmeccset játszott egymással, két döntetlen és öt vereség mellett a magyar együttes mindössze egyszer nyert, még 2004-ben. Az előző idény csoportkörében a csongrádi megyeszékhelyen 26-26-os döntetlen, a macedón fővárosban pedig 34-30-as hazai siker született.

A rájátszás első fordulójából a Szeged a lengyel Wisla Plock, a Vardar pedig a horvát PPD Zagreb ellen jutott tovább kettős győzelemmel.

A visszavágót jövő vasárnap rendezik.

A négyes döntőre június 1-én és 2-án kerül sor Kölnben.

További híreink
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Sport Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Sport Bővebben
A Momentum szerint Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozícióra
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnöki pozícióra, ugyanis hazudott a családjával kapcsolatban.
2024-03-22 12:57:58, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Egy őrbottyáni földtulajdonos több mint kétmilliárd forintos kártalanítást követel, miután tervei szerint term...
Bővebben >>