. Ma Gedeon napja van.
Rekordokat hozott a csoportkör a Szegednek
2019-03-09 15:59:12
Rekordokat hozott a csoportkör a Szegednek

Rekordokat hozott a csoportkör a Szegednek

A pickhandball.hu, a Mol-Pick Szeged honlapja összegyűjtött néhány rekordot, amelyet elért az együttes az elmúlt 14 mérkőzésen.

A csoportjában a második helyen végzett a Szeged. Mióta a mostani rendszer szerint zajlik a lebonyolítás, ilyen előkelő helyen még nem jutott tovább az együttes. Sőt eddig még a csoportkörben soha nem szerzett ennyi pontot, 20-at a csapat.

Itthon nem talált legyőzőre a Szeged, 5 győzelem mellett két döntetlen volt a mérleg, az újszegedi sportcsarnok az ellenfeleknek nem nagyon hozott sikert.

Idén pozitív lett a BL mérlege a MOL-Pick Szegednek, az évek során lejátszott 183 mérkőzésből 85 győzelem, 15 döntetlen és 82 vereség jött össze.

Az idei sorozatban született meg a csapat 5000. BL gólja, amelyet Bánhidi Bence szerezte. Azóta már további 61-et termeltek..

Eddig hét mérkőzést játszott a gárda hazai pályán, mindegyiken telt ház volt. De sok szurkoló idegenbe is elkísérte a csapatot, többek között Eszéken és Celjében is tele lett a szegedieknek fenntartott szektor.

A legnagyobb arányú győzelmet a kékek Celje ellen aratták, a szlovének ellen 33-24-re diadalmaskodtak hazai pályán. Idegenben a legnagyobb arányú győzelem háromgólos volt, Dániában a Skjernt győzték le 29-26-ra.

A legnagyobb vereség is háromgólos (29-26) volt, ezt a Nantes ellen szenvedte el a Szeged Franciaországban.

A csapat két tagja Nik Henigman és Stanislav Kaspárek élete első Bajnokok Ligája-meccsét játszotta az idei szezonban.

A Mol-Pick Szeged BL-gollövőlistáját Balogh Zsolt vezeti, aki már elérte a 300-as határt. Őt Jonas Källman követi 262 találattal. Dean Bombac pedig 200-asok táborát erősíti.

A Szeged a lengyel Orlen Wisla Plock folytatja a menetelését a legjobb nyolc közé jutásért. Az első mérkőzés idegenben lesz, a visszavágót pedig az újszegedi sportcsarnokban rendezik majd.

Forrás: pickhandball.hu

További híreink
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Sport Bővebben
A Momentum szerint Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozícióra
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnöki pozícióra, ugyanis hazudott a családjával kapcsolatban.
2024-03-22 12:57:58, Hírek, Sport Bővebben
A látványos álviták után külön egyezséget kötött a Momentum és a DK
A DK visszalépteti eddigi csepeli jelöltjét és beáll a momentumos Dukán András Ferenc polgármester jelölti kampánya mögé.
2024-03-02 16:17:16, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években ...
Bővebben >>