. Ma Béla napja van.
Új Duna-híd épülhet Mohácsnál, Szegedre is hatással lesz
2018-12-08 14:13:28
Új Duna-híd épülhet Mohácsnál, Szegedre is hatással lesz

Új Duna-híd épülhet Mohácsnál, Szegedre is hatással lesz

Igény van egy újabb Duna-híd építésére, hisz Baja után már nincs átkelő a Dunán, Mohácsnál komp viszi át az autókat a folyón. Ezek forgalmat jól mutatja, hogy a mohácsi hajók bonyolítják a legnagyobb forgalmat a Dunán. Ráadásul a tervezett Pécs- Szeged közötti gyorsforgalmi út is itt vezetnek keresztül.

A pályázóknak nem csak a közel 240 méteres hidat, hanem a hozzá kapcsolódó 27 kilométer hosszú úthálózatot is meg kell tervezniük. A kiírás szerint így a híd összekötné az M6/M60 autópályát az 51-es főúttal. Az M60-as autópálya már jelenleg is összeköti a várost Péccsel, míg a jövőben az M6-os folytatásával Eszéknél csatlakozhat a horvát autópálya-rendszerhez, ami felértékelheti a majdani Mohácsi Duna-híd szerepét. – írja a zoom.hu

A pályázóknak az engedélyezési és kiviteli terveket kell elkészíteniük, amikhez a szükséges építési és vízjogi engedélyeket is be kell szerezniük. A nagy munkára nagyon rövid határidőt adott a NIF Zr. A kiírás szerint pályázni 2019. január 17-éig lehet, a viszonylag rövid határidő azzal magyarázható, hogy a híd tervezésére korábban már indítottak egy közbeszerzési eljárást, ám azt idén nyáron visszavonták.

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Karsai Dániel akként döntött, hogy 2024. március 31. napjával befejezi az ügyvédi tevékenységét és egyúttal ki...
Bővebben >>